Éen keer in de maand ga ik met mijn zus op hotspot tour in het land! Wij gaan langs 2 of 3 leuke tentjes waarvan wij denken dat het zeker de moeite waard is. Zware taak om dat voor jullie uit te zoeken natuurlijk. Aangezien mijn zus vegan en glutenvrij eet zullen de keuzes hierop gebaseerd zijn. Deze keer was het de beurt aan Rotterdam! 

Joyce wilde al heel lang een keer naar Rotterdam en ik wilde zo graag een keer naar bakers dough! Dus de keuze was snel gemaakt. We – of beter gezegd Joyce die heel fijn alles had opgezocht – hadden een heel plan van te voren waar we heen wilden en een globale tijdsplanning. We hebben de auto geparkeerd bij p+r Kralingse zoom. Hier zagen we ov fietsen en aangezien we veel stukken met de tram of te voet moesten was dit echt een top idee.

And so we did! Tip: er staat dat je gratis parkeert als je ov chipkaart gebruikt en je ov fiets gebruik je d.m.v. een ov chipkaart. Maar met een ov fiets moet je alsnog betalen.

Als eerste gingen wij naar Happy Earth. Dit was ongeveer 15 minuten fietsen vanaf de p+r. Het was heerlijk rustig toen wij binnen kwamen. Happy Earth staat volgens de site voor whole foods, healthy people and happy earth.

Het is een fijn, knus en hip tentje waar je geniet van de overheerlijk gerechten. Wij hebben allebei de vegan tonijn genomen, ik met zuurdesembrood en Joyce met glutenvrije crackers. Dit is echt de beste lunch die ik in tijden op heb en sowieso de beste vegan lunch ooit. En het was een plaatje om te zien! Dikke aanrader dus!

 

Buitenkant met een overheerlijke zonnetje!

Dit is toch pretty!

Als tweede zijn we naar Baker’s Dough  gegaan. Dit was 5 minuten fietsen. Met Google Maps aan voel je je net een toerist in eigen land! Toen ik hier binnen kwam was ik meteen verkocht. Ik houd zo onwijs van die stijl en de groene kleur. Ik voelde mij meteen thuis haha. Joyce en ik hebben samen de Vegan&Moore special genomen in maat M. Dit is vegan/glutenvrije dough, vers fruit, kokos vlokken, cranberry compote en normaal gesproken pistache maar die waren op. Daarvoor hebben we cashewnoten genomen. Ik vond het HEERLIJK! Wat een geniale uitvinding! De volgende keer neem ik iets minder toppingen zodat ik de dough nog beter kan proeven.

Ik vind dit dus echt ZO tof! Zou deze inrichting zo mee willen nemen voor thuis haha

LIEFDE!

Vervolgens hebben we onze fiets hier laten staan omdat we naar de Markthal en het centrum wilden. Bij de markthal hebben we verder niets gekocht. Ohja, van te voren zijn we nog een kubuswoning gaan bezichtigen om van Joyce haar bucketlist af te strepen. Naar de Markthal was het 5 minuten lopen en daar zat ook de kubuswoning. Vanaf de Markthal loop je zo het centrum in. Omdat we aan de andere kant van het centrum waren zijn we heel fanatiek 20 minuten gaan lopen naar Heavenly Cupcakes.

Bij Heavenly Cupcakes  hebben we voor onszelf en onze ouders iets lekkers mee genomen om thuis te eten. Ik had de red velvet cake want dat is mijn nieuwste verslaving. Hij was  heel lekker maar wel heel erg zoet. Ik vond dit echt ideaal want na de helft is het zoet genoeg geweest waardoor je mooi aan portie controle doet haha.

Ohja nog een tip: ze hebben hier ook vegan vervangers van echt alles. Vlees, kaas, slagroom etc.

Omdat we niet zo de behoefte hadden om meteen weer 20 minuten terug te lopen hebben we de tram gepakt. Eerst naar het station waar we een starbucks stop hielden – met uiteraard een chai tea latte. En daarna terug naar Baker’s Dough om onze fietsen op te halen.

Als laatste zijn we naar Mr. Salad gegaan voor ons avondeten. Dit was 3 minuten fietsen. Ik heb gekozen voor een hele lekkere samengestelde wrap waarvan ik ben vergeten wat er allemaal in zat. Joyce had een heerlijke salade besteld. Ook dit zag er weer heel leuk uit! Oh wacht, als allerlaatste zijn we omgereden om over de Erasmusbrug te rijden haha. Dit was echt heel mooi om te zien.

Dit was het weer! Ik hoop dat jullie veel inspiratie hebben om snel een dagje Rotterdam te doen. Ik wil nu meteen weer terug als ik alles zie!

Heel veel liefs,

Mandy