Iedereen die een flexa verftester heeft gebruikt weet dat er veel in zit. Na een stukje op de muur – of als je de muur niet wil verpesten op een a4 vel – houd je nog over. Het eerste wat ik mij bedacht was: ‘wat kun je hier nog meer mee?’. Weggooien is sonde right? Ik leg je uit wat ik heb gedaan en geef je 1 grote tip om vooral niet te doen. 

First things first: wat kun je er allemaal nog meer mee? Ik heb ervoor gekozen om mijn fotolijstje een andere kleur te geven. Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een donkere kleur roze. Nu blend het fotolijstje mooi in de donkerdere muur.

Je begint natuurlijk met de voorbereidingen.

Je hebt nodig:

– een kleurentester

– kranten o.i.d. om eronder te leggen

– schuurpapier

– een bakje om de verf in te doen

– een (kleine) kwast

 

Als je alles hebt klaar gelegd is het tijd om het fotolijstje te gaan schuren. Ik heb ervoor gekozen om dit buiten te doen, zodat je geen troep hebt binnen. Je neemt een schuurpapiertje en schuurt alles ruwweg op. Sommige mensen vinden dat je ontvetter moet gebruiken, maar ik vind dat dit prima ging zonder.

Vervolgens haal je het sponsje van de tester af. Met een beetje beleid kun je het eraf trekken en druk je de verf in het bakje.

Ik heb een middelgrote kwast gebruikt die uit een schilderspakket komt van jaren geleden. Mocht je geen kwast hebben en geen zin om deze te halen lukt het ook met je vingers weet ik uit ervaring. Heel erg onhandig, maar het werkt wel! haha.

Als je de eerste laag erop hebt zitten wacht je even voordat je er een tweede laag over doet.. Kleine tip: in de felle zon was het binnen een paar minuten droog.

 

Et voila! Het eindresultaat! 

Ohja, en die ene tip om zeker niet te doen. Eerst even een korte uitleg! Who am I kidding, ik kan niks kort houden. Eerst even een lange uitleg. Ik wilde mijn muur roze verven met karwei verf, want dit paste precies bij wat ik in mijn hoofd had zitten. Helaas kwam ik best veel tekort, maar ik had absoluut geen zin om een bak verf erbij te moeten kopen voor 40 euro. Na heel veel water toevoegen en alles eruit schrapen kwam ik aan de onderkant van de muur net iets te kort. Een mooie witte rand als gevolg. Ik dacht weer eens lekker inventief te zijn en vond het wel een strak plan om een flexa kleurentester te kopen. Hij leek in de winkel sprekend op de kleur die ik thuis op de muur had zitten. Nou, dit is een don’t try this at home idee. Het is 10x lelijker geworden als dat het was en de kleur bleek 20 tinten lichter. Probeer dus niet met testers iets op te vullen 😉

Heel veel plezier als je zelf iets gaat opknappen! En laat het me vooral in de comments weten als je nog andere geniale ideeën heb!

Heel veel liefs